Reading Time 2 minutes

Project

Slimvergeleken.nl

Klant

Slimvergeleken

Services

SaaS • UX/UI Design • Development

Een vergelijkingsplatform voor telefoonreparaties.

Slimvergeleken.nl is een vergelijkingssite. Je kunt hier telefoonreparateurs vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, locatie, oplevertijd en zelfs of er een haal- en brengservice is. Het platform is volledig geautomatiseerd om de mannen van Slim Vergeleken te ontzorgen, maar ook de bezoeker zo snel mogelijk door het proces te helpen.

Slimvergeleken Smartscript

Wat was het doel van het platform?

Het doel was om een eerlijke deal te scoren voor het repareren van jouw telefoon. De telefoon-reparatiemarkt is voor veel mensen onbekend terrein en het is moeilijk te controleren op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hier moest een oplossing voor komen: Slimvergeleken.nl.

De consument kan via Slimvergeleken.nl snel en eenvoudig een vergelijk maken tussen verschillende aanbieders van telefoonreparaties. Hierin is Slimvergeleken 100% onafhankelijk. Doordat er niet alleen op prijs, maar op verschillende variabele wordt vergeleken, kan de consument zelf beslissen wat voor hem/haar belangrijk is.

Slimvergeleken Smartscript
Slimvergeleken Smartscript

Welke functies moest het platform hebben?

Het platform moest in staat zijn om telefoonreparatie bedrijven te vergelijken op basis van verschillende criteria. De websitebezoeker vult zijn/haar type telefoon in, verteld wat er mis is en hieruit komen verschillende aanbiedingen van reparatiebedrijven.
Doordat de websitebezoeker ook een postcode invult, worden er alleen aanbiedingen toegestuurd binnen een straal van 15 kilometer van de postcode. Daarna heeft de bezoeker de kans om de beste deal te kiezen op basis van de door zijn/haar meest belangrijke criteria. Het proces kan afgerond worden om direct te betalen en de deal te claimen.

Dit gehele proces wordt bijgehouden achter een persoonlijk account van de websitebezoeker. Uiteraard heeft elk reparatiebedrijf ook een eigen account met bijbehorend dashboard. Alle meldingen voor zowel bezoeker als bedrijf worden automatisch per mail toegestuurd.

De volledige customer journey is vertaald naar een online platform.

Zowel de huisstijl als het design is volledig custom-made ontworpen door Smartscript en tot in detail doorvertaald. Zowel in de front-end als in de gebruikersaccounts. Ook is er een animatievideo ontworpen die het vergelijkingsproces duidelijk uitlegt aan de bezoeker. Zo weten zij wat hun te wachten staat.

Nadat de designs voor alle pagina’s, accounts en automatische e-mails ontworpen waren, zijn deze omgezet naar een werkende website.

Zie hier het resultaat van dit project: www.slimvergeleken.nl

Slimvergeleken Smartscript