Het optimaliseren van verschillende City Blog websites

CityBlog, begonnen in Haarlem maar inmiddels ook actief in Amsterdam, Groningen, Hoofddorp, Rotterdam en Utrecht. Smartscript heeft de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de websites voor Haarlem, Groningen en Hoofddorp.

Kunnen jullie de City Blog sneller maken?

De grootste van de City Blog websites is Haarlemcityblog.nl heeft maandelijks 50.000 tot 70.000 bezoekers en ruim 85.000 pageviews. Het is van groot belang dat al deze bezoekers vrolijk worden van de website. Een belangrijk onderdeel hiervan is de snelheid van de website. Hier zijn wij mee aan de slag gegaan.

Wij zijn van start gegaan met het zetten van de website op een test-omgeving. Zo konden we rustig werken zonder dat de huidige website aangetast werd. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het optimaliseren van de website. We hebben WordPress geüpdate naar de nieuwste versie, ook alle Plugins hebben we hierin meegenomen. Voor sommige Plugins hebben we aanpassingen moeten doorvoeren om deze compatibel te maken voor de nieuwste versie. Uiteraard hebben we ook gekeken naar Plugins die de website traag en/of onveilig maken. Deze zijn verwijdert of vervangen.

En toen?

De volgende stap voor City Blog was het verkleinen van te grote afbeeldingen. Haarlemcityblog.nl is een gigantische bibliotheek aan informatie over Haarlem aan de hand van blogs. Elke blog wordt ondersteunt door één of meerdere afbeeldingen. Alleen Haarlemcityblog.nl had al meer dan 100.000! mediabestanden. Als ook maar een klein gedeelte van de afbeeldingen te groot is, kan dit zorgen voor een veel langere laadtijd van de website.
Hier zijn wij dus mee aan de slag gegaan.

Verder hebben we gekeken naar de achtergrond van de website (files + database) en deze ook opgeschoond, wat niet alleen bijdraagt aan de snelheid, maar ook de veiligheid.

Als laatste hebben we de website verplaatst naar een van onze eigen servers in Amsterdam die speciaal is ingericht voor WordPress hosting.

Gerard Leijdekkers, Cityblog

Jullie hebben meer gedaan dan ik had verwacht. Wow. Heerlijk snel voelt het. De site zelf, maar ook de admin werkt nu een stuk fijner. Super gedaan! Ik ben supertevreden met alles wat jullie tot nu toe hebben gedaan.

 

Als gevolg hiervan hebben we hetzelfde gedaan voor Groningen.cityblog.nl en Hoofddorp.cityblog.nl.

Meer klanten aan het woord

Bekijk meer projecten