Reading Time 5 minutes

Smartscript

Een enthousiast team gevestigd in het centrum van de Bollenstreek.

Smartscript

Danny van der Ham

Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met het internet en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt. Tijdens mijn studie ben ik daarom al begonnen met ondernemen en hierdoor ben ik al heel snel in gaan zien wat de kracht is van het internet.

De afgelopen tien jaar is het internet ontstaan, nu is het tijd om de focus te leggen op stabiliteit, veiligheid en snelheid. Daarom ontwikkelen wij slimme IT-oplossingen om processen gemakkelijker en sneller te maken. Het internet biedt zoveel kansen voor organisaties. Veel bedrijven beseffen bij lange na niet hoeveel kansen er voor het oprapen liggen!

Tom Broekhuizen

Een net-niet verhaal als het gaat om mijn carrière als voetballer. Naast mijn passie voor voetbal heb ik altijd de drang gehad om te ondernemen. Hierin ben ik altijd op zoek naar kansen. Ik denk in mogelijkheden en deze zie ik continu voor bedrijven om ons heen.

Ik vind het fantastisch om de praktijk te vertalen naar een digitale omgeving waarbij er een enorme meerwaarde kan worden gecreëerd. Het automatiseren van processen kan voor een organisatie enorm veel tijd schelen. Dit brengt alleen maar voordelen met zich mee. Wij vertalen processen uit de praktijk naar een digitale omgeving, met focus op snelheid, gemak en slimme oplossingen.

Smartscript

Hoe werken wij?

Een doel is een droom met een deadline. Wanneer zullen we starten?

Doelen stellen

De eerste stap is direct de belangrijkste stap: het doel vaststellen. In andere woorden, de stip op de horizon zetten. Wat gaan we ontwikkelen en waarom? Wat is het uiteindelijke doel van het product dat wij gaan ontwikkelen? Welke behoefte moet het vervullen?

Voordat dit helder is gaan we niet verder. Alle stappen die worden gezet, zullen gerelateerd zijn aan de hand van deze stip op de horizon. We werken stap voor stap naar het doel toe om tot een optimaal resultaat te komen.

Smartscript
Smartscript

Functies bepalen

Als het doel van het product helder is, gaan we de functies en features bepalen. Simpel gezegd: bepalen wat het product moet kunnen. Vaak komt er een hele lange lijst van functies en features vanuit de klant. Hierin is het belangrijk om onderscheid te maken in:
– must haves
– should haves
– nice to haves

Dit doen wij vooral om te voorkomen dat we een extreem geavanceerd product gaan ontwikkelen wat enorm veel ontwikkeltijd in beslag gaat nemen. Door onderscheid te maken kunnen we een eerste versie van het product bepalen. In de toekomst kan er altijd worden doorontwikkeld aan de hand van de ‘should haves’ en de ‘nice to haves’.

Design fase

Deze fase wordt onderverdeeld in de UX en UI Fase.
UX fase:
– User Journey Map
Hierin wordt gekeken naar welke fases de gebruiker doorloopt en welke handelingen hierbij gedaan (kunnen) worden.
– Wireframing
In deze fase wordt de User Journey Map i.c.m. met de functies en features vertaald naar een schets van alle schermen inclusief functionaliteiten.
– Prototyping
In deze fase wordt het wireframe tot leven gebracht om alle functies werkend te zien.

UI fase:
Alle schermen voortkomend uit de UX fase worden uitgewerkt in een gedefinieerd design. Een Design System maakt designen makkelijk en doorontwikkelen zeer efficiënt. Als er een wijziging is in 1 element, wordt deze automatisch doorgevoerd in alle ander elementen van hetzelfde type.

Smartscript
Smartscript

Development fase

In deze fase wordt het bovenstaande verhaal vertaald naar een werkend product. Het ontwikkelproces begint, dit wordt de back-end genoemd.

Aan de hand van de grootte van het project staat er een bepaalde tijd voor het ontwikkelen van het product. Deze periode delen wij op in stukken (sprints) waarin aan het eind van elke sprint terugkoppeling wordt gegeven aan de klant. Hierin wordt het gedane werkt besproken en voorzien van feedback vanuit de klant. Op deze manier weten wij altijd of we op de juiste weg zijn. Indien dit niet zo is, kunnen we ook snel bijsturen op deze manier.

Testing en live gaan!

Testen is cruciaal bij het ontwikkelen van software producten. Uiteraard testen wij alles nauwkeurig, maar er wordt ook veel van de opdrachtgever verwacht. Samen wordt het product doorlopen en gekeken naar alle functies en features. In deze fase zullen er ongetwijfeld nog zaken naar voren komen die aangepast moeten worden. Dit doen we net zo lang tot het product 100% naar tevredenheid is.

Als we zover zijn is het tijd om LIVE te gaan en het product te lanceren en presenteren!!

Smartscript
Smartscript

Onderhoud

Nadat het product in de lucht is, is het van belang dat dit ook zo blijft. De onderhoudsfase is ook van groot belang bij software producten. Hieronder valt o.a. het fixen van bugs, het updaten van de software, door ontwikkelen etc.

Zie het als de periodieke APK keuring van een auto. Die heeft ook af en toe nieuwe banden nodig om goed te kunnen blijven rijden. Zo werkt het met software ook.

Projecten

De praktijk vertaald naar een digitale omgeving.

Website

Conny Kapster

De website van Kapster Conny is klaar voor de toekomst!


Lees Meer

Development ondersteuning

Residence Platform

Development ondersteuning voor een internationaal platform


Lees Meer