Wat is online marketing

Online marketing omvat al de werkzaamheden gericht op de afzet van producten en diensten, maar denk ook aan het ontwikkelen van klantrelaties via het internet. Online marketing, ook wel bekend als internetmarketing of e-marketing, is de manier om jouw online vindbaarheid te verbeteren. Doordat jouw potentiële klanten zich online oriënteren voor producten en/of diensten, moet jij ervoor zorgen dat zij op de juiste moment en plaats worden voorzien van de gewenste informatie. Met e-marketing heb jij talloze mogelijkheden om (potentiële) klanten te overtuigen om voor jou te kiezen. Internetmarketing biedt de mogelijkheid om dit te doen op een interactieve en gepersonaliseerde manier! Dit kan door: het adverteren middels banners (display advertising), het verkrijgen van hogere posities in Google (zoekmachinemarketing) en het opzetten van uitgebreide e-mail campagnes (e-mailmarketing). Op deze pagina geven wij een uitleg over de verschillende vormen van internetmarketing.

Danny

Ik help je graag verder!

  • ONLINE MARKETING SPECIALIST
  • MEER LEADS VIA JOUW WEBSITE
  • ONDERSTEUNING VAN EEN SPECIALISTISCH TEAM
  • BETER VINDBAAR VOOR JOUW POTENTIËLE KLANTEN

56%

Gemiddelde stijging van Google posities per klant.

288%

Gemiddelde Bezoekersaantal Stijging Per Klant

400%

Gemiddelde conversiestijging per klant.

2.566.765

Aantal vertoningen per maand

+/-4

Cursussen per jaar

* Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op januari 2020 bij nieuwe digitale transitie

Online marketing; de snelstgroeiende marketingvorm ter wereld

Niet alleen het aantal bedrijven en individuen die online marketing gebruiken is sterk aan het groeien, ook de mogelijkheden zijn enorm divers. Voor ieder bedrijf zijn er daarom kansen om potentiële klanten te overtuigen van hun toegevoegde waarde. Doordat e-marketing zoveel mogelijkheden biedt, beschrijven wij in onderstaande paragrafen de door ons gebruikte methodes.

Online adverteren met Google Ads

Het plaatsen van advertenties in de krant of een magazine is bij lange na niet zo effectief als een goede online advertentie. Online advertenties worden namelijk alleen weergegeven bij degene die jij wilt bereiken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachine adverteren binnen Google. Vaak zijn de eerste twee tot vijf resultaten van een zoekopdracht een advertentie. Door mee te bieden in de online veiling van Google is het mogelijk om één van deze top-positie te bemachtigen.

De valkuilen van zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren heeft door zijn mogelijkheden ook veel valkuilen. Bij een gebrek aan kennis kunnen er namelijk onnodig veel kosten gemaakt worden. Daar tegenover staat echter dat een goed geoptimaliseerde advertentie zeer conversie gericht is. Ook geeft een advertentiecampagne heel veel inzichten voor zoekmachine optimalisatie, hierover meer in de volgende paragraaf! Een meer visuele manier van adverteren is; Display advertising. De werkwijze heeft een aantal gelijkenissen met zoekmachine adverteren. De kosten van een advertentie kunnen betaald worden via een cost per click (CPC) systeem of per aantal impressies. Het grootste voordeel van display advertising is de mogelijkheid tot retargeting. Hierdoor krijgen bezoekers die niet geconverteerd hebben een herinnering aan jouw website in de vorm van een advertentie.

Gratis websitebezoeker door een hoge positie in Google

Een van de meest gebruikte online marketing vormen is: SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie. Deze vorm betreft het voldoen aan de voorkeuren die zoekmachines hebben voor websites. Door de 200+ factoren, die door Google worden gebruikt om website te indexeren, te optimaliseren krijgt een website een hogere indexering van Google. Dit is erg belangrijk voor de vindbaarheid van een website aangezien enkel websites die worden weergegeven op de eerste pagina bezoekers trekt. Hierbij  worden er geen advertentiekosten gemaakt, zoals bij online adverteren. Deze methode bespaart geld en geeft website een hogere betrouwbaarheid. Een website die hoog wordt weergegeven in Google staat veelal bekend als de specialist van de branche. Het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie kost echter veel tijd. Door de grote hoeveelheid aan aspecten waar rekening mee gehouden moet worden, is een goede specifieke strategie vereist.

Inspelen op korte- en lange termijn met SEA en SEO

Zoals al eerder aangegeven is een combinatie tussen zoekmachine adverteren- en optimaliseren sinds 2020 een efficiënte manier om online succes te boeken. Doordat zoekmachine optimalisatie pas op langer termijn resultaten oplevert, wordt er aangeraden om tegelijk te starten met adverteren om zo toch meteen bezoekers te genereren. Daarnaast hebben beiden methodes enkele cruciale gelijkenissen. De indexering van Google bij advertenties geeft namelijk veel inzichten voor de manier waarop pagina’s op de website geoptimaliseerd dienen te worden.

Gepersonaliseerd maar efficiënt mailen

Veel van de ondernemers die wij spreken beschikken over veel e-mailadress van (potentiële) klanten. Toch worden deze vaak niet gebruikt vanwege een gebrek aan tijd. Echter met de juiste programma’s en strategie is e-mailmarketing een zeer efficiënt communicatiekanaal. Wanneer een e-mail wordt geopend, heeft de lezer namelijk zijn volledige focus op jouw mail. Nu benoemen wij het al. Het is tegenwoordig nog maar de vraag of jouw e-mail wordt geopend. Doormiddel van het formuleren van een goede strategie, het continue monitoren en het optimaliseren van e-mailcampagnes zijn wij van mening dat de mail zeer effectief kan zijn. Ook blijkt een e-mailcampagne een goedkoop marketing kanaal te zijn t.o.v. andere kanalen.

Wat kan Smartscript voor jou betekenen?

Heb jij een website maar de bezoekers blijven achter? Denk jij dat er nog winst valt te behalen via jouw online kanalen? Smartscript is een fullservice internetbureau gespecialiseerd in het maken van goed vindbare en conversiegerichte websites en webshops. Doormiddel van om onze tomeloze passie om hoge hoge posities in Google te verkrijgen, hebben wij al veel mooie bedrijven mogen helpen aan hun online succes. Hierbij maken wij gebruik van de expertise van al onze specialisten. Wij zijn van mening dat elk bedrijf, in welke branche dan ook, door middel van online marketing enorme successen kan boeken! Interesse? Graag komen wij in contact met jou om over jouw toekomstige online successen te praten. Wil je meteen een online marketing scan krijgen? Laat dan je URL hier achter!

Wilt u meer klanten uit uw website halen?

Scan uw website GRATIS op vindbaarheid