Leestijd 3 min

Hoe voeg je een blog toe op een WordPress website?

Reading Time 3 minutes Een blog toevoegen op een WordPress website gaat via de ‘Nieuw Bericht’ module. WordPress heeft deze module heel eenvoudig gemaakt. Hieronder volgt het stappenplan. Om te beginngen moeten we inloggen in de WordPress omgeving. Om een nieuwe blog toe te voegen ga je in het navigatiemenu (link) naar het kopje ‘Berichten’. Klik daarna in de […]

Reading Time 3 minutes

Een blog toevoegen op een WordPress website gaat via de ‘Nieuw Bericht’ module. WordPress heeft deze module heel eenvoudig gemaakt. Hieronder volgt het stappenplan.

Om te beginngen moeten we inloggen in de WordPress omgeving. Om een nieuwe blog toe te voegen ga je in het navigatiemenu (link) naar het kopje ‘Berichten’.

Klik daarna in de pagina die opent op de button ‘Nieuw Bericht’.

Nu kom je op pagina terecht waar je de blog toe kunt voegen. Op deze pagina zie je dat je een titel kunt toevoegen, dit wordt de titel van de blog. Daaronder is het mogelijk om de tekst te schrijven/plakken. Ook is het mogelijk om een galerij, titel of afbeelding toe te voegen, zie onderstaande foto.

Indien de blog geschreven is en alle elementen zijn toegevoegd die wenselijk zijn, is het zaak om de instellingen goed te zetten. Aan de rechterkant van het scherm staat ook een navigatiemenu.

We starten met het kopje ‘Categorieën’. Je kunt jouw blog indelen op categorieën. De bezoeker kan hier op filteren en het geeft overzicht aan alle nieuwsberichten op de website. Wanneer je op het kopje categorieën klikt, komt er een drop-down menu van de categorieën die zijn aangemaakt op de website. De beschikbare categorieën kun je aanvinken. Het is mogelijk om meerdere hokjes aan te vinken.

Wil je een nieuwe categorie toevoegen? Klik in het linker navigatiemenu op Categorieën en voeg eenvoudig een nieuwe Categorie toe, pas een Categorie aan of verwijder hem.

Een goeie blog heeft een goede afbeelding. Dit kan ook in het rechter navigatiemenu. Klik op het kopje ‘Uitgelichte afbeelding’ en je ziet dat je de mogelijk krijgt om een afbeelding toe te voegen. Deze afbeelding wordt in het blog-overzicht samen met de titel van de blog weergegeven.

Indien je bovenstaande stappen gevolgd hebt kun je rechtsboven kiezen voor de button ‘Voorbeeld’ en ‘Publiceer’. Wil je eerst de blog even checken of alles goed staat? Klik dan op Voorbeeld. Ben je zeker van je zaak en mag de blog gepubliceerd worden? Klik op Publiceer. De blog staat online, bij de juiste categorie.

 

Succes!