Emailmarketing

Een manier van direct manier die nog steeds voor kan gebruiken voor verschillende doeleinde. Email marketing kan zorgen voor bezoekers naar je website, het bevorderen van de verkoop en het verhogen van de klanttevredenheid. Email marketing is door verschillende mensen als ‘dood’ verklaard. Het tegendeel blijkt, uit verschillende onderzoeken blijkt het zelf het marketingkanaal te zijn met de laagste ROI.

Danny

Ik help je graag verder!

  • EMAIL MARKETING SPECIALIST
  • MEER LEADS VIA JOUW WEBSITE
  • ONDERSTEUNING VAN EEN SPECIALISTISCH TEAM
  • HAAL HET MAXIMALE ERUIT

+/-4

Cursussen per jaar

100%

Enthousiast team

52

Vrijdagmiddag borrels per jaar

5

Jaren emailmarketing design ervaring

30+

Email campagnes opgezet

* Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op januari 2020

Het verzamelen van emailadressen

Ben je al een tijdje bezig als ondernemer met het verzamelen van e mailadressen van klanten of potentiële klanten? Dan heb je al een goede basis gelegd voor email marketing. Het verzamelen van emailadressen kan je op verschillende manieren doen, denk hierbij:
– Vermelding op de website
– Het weggeven van gratis tools welke wordt verzonden naar het emailadres
– Klantenbestand
Let bij het verzamelen van emailadressen wel op dat je de eigenaar ervan op de hoogte stelt voor welke doeleinde je deze wilt gebruiken, stuur nooit ongewenste mails naar klanten of potentiële klanten!

Ik heb veel emailadressen, wat nu?

Heb je zoals bovenstaand aangegeven een lijst van e mailadressen klaar staan, maar weet je niet wat je hiermee moet doen en hoe je deze optimaal benut? Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden die dit biedt. Denk hierbij aan het verhogen van de klanttevredenheid door exclusief aanbieden van artikelen en/of kortingen.

Smartscript en email marketing

Wij hebben jaren ervaring als het gaat om het opzetten, bijhouden en optimaliseren van email marketing campagnes voor ons klanten. Vaak starten wij met een gesprek waarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden die er zijn en op welke manier wij hierop kunnen inspelen om bepaalde doelen te ondersteunen van je organisatie. Vervolgens testen wij verschillende formats en kijken we naar de beste werkingen. Door constant te blijven testen en optimaliseren kan het beste rendement worden behaald.

Voordelen email marketing

– Goedkoop marketing kanaal, de kosten voor het verzenden van email marketing campagnes zijn in vergelijking met andere directe marketing kanalen goedkoop
– Volledige aandacht, wanneer de ontvanger de mail ontvangt ziet hij alleen jullie mail, er is dus geen concurrentie op hetzelfde moment. Zoals dit wel het geval is bij bijna alle andere directe marketing kanalen.

Nadelen email marketing

– Lijsten verzamelen, vaak is de eerste fase het lastigst. Hiervoor moet een strategie / manier worden bedacht om snel emailadressen te kunnen verzamelen van potentiële klanten en/of klanten.
– Kennis van zaken, wanneer je een grote lijst klaar hebt staan is het goed om erover na te denken hoe je hiermee aan de slag gaat zonder het vertrouwen te verliezen van de ingeschreven personen. Al snel kan een mail worden gezien als vervelend. Iemand met kennis van zaken is dus altijd van belang om te laten kijken naar de mail, frequentie en timing van de mailings.

Wil je advies over emailmarketing?

Wij helpen je graag opweg