Reading Time 2 minutes

ioT Oplossingen

Internet of Things, ofwel het internet der dingen. Wat houdt dat precies in en waarom kan het een meerwaarde zijn voor mijn bedrijf?

Internet der dingen zegt het eigenlijk al, het gaat om ‘dingen’ die verbonden zijn met internet. Steeds meer ‘dingen’ worden verbonden via het internet en kunnen hierdoor communiceren met elkaar. De ‘dingen’ die verbonden zijn met elkaar produceren continu nieuwe data. Deze data wordt verzameld en geeft nieuwe inzichten. Hierdoor kunnen er processen worden geoptimaliseerd, klanten beter worden bediend of voorspellingen gedaan worden voor de toekomst.

Waarom Internet of Things?
1. Efficiënter werken: Door IoT kunnen processen worden geoptimaliseerd. Hierdoor wordt tijd en geld bespaard voor uw organisatie.

2. Nieuwe kansen zien en benutten: Door alle data ontstaan er nieuwe inzichten en daarom mogelijkheden. Versterk hierdoor uw concurrentiepositie.

3. Klanten beter bedienen: Gebruik alle data en informatie om de gebruikersbeleving te optimaliseren.

IoT Oplossingen

Efficiënte werkprocessen met IoT

Ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie door gebruik te maken van het Internet der Dingen. IoT maakt het mogelijk om apparaten te laten communiceren, fouten te ontdekken en te voorkomen. Lees hieronder wat er mogelijk is het het Internet of Things.

Smartscript

Wat is er mogelijk met IoT?

De mogelijkheden zijn bijna oneindig met IoT. Van jouw telefoon, tot een lantaarnpaal tot een frisdrankautomaat, het Internet of Things zorgt ervoor dat deze apparaten met elkaar kunnen communiceren. Zij kunnen fouten herkennen of aangeven of er iets moet worden bijgevuld. Deze informatie wordt weer doorgegeven aan het CRM-systeem.

In principe zijn we slimme producten aan het maken, misschien is het wel het begin van de robotisering. Er hoeft geen medewerker langs alle frisdrankautomaten te lopen om te kijken of deze bijgevuld moeten worden, dit meldt de automaat zelf en geeft het netjes door aan jou, naja jouw CRM-systeem. Op deze manier kan er efficiënter gewerkt worden en heel veel geld bespaard worden.

IoT Oplossingen

Voorbeelden van IoT

– Een lantaarnpaal die feller gaat branden als je aan komt lopen;

– Een snoepautomaat die aangeeft dat de gevulde koeken moeten worden bijgevuld;

– Het aanzetten van de verwarming via je telefoon als je nog onderweg bent;

– Een groene lamp boven een parkeerplaats in een parkeergarage als daar nog een plekje vrij is;

– Een vuilnisbak die aangeeft dat hij vol zit;

– Een Track & Trace voor ouderen: sensoren die alarm geven als er afwijkende bewegingen zijn;

– De digitale paskamer: zie hoe de kleren jou staan zonder ze echt te passen;

– Voorraadbeheer: de schappen die zelf aangeven hoeveel producten er nog op de plank liggen.