Reading Time 3 minutes

API Integratie

Een API (Application Programming Interface) zorgt ervoor dat verschillende software systemen met elkaar kunnen communiceren, je kunt het zien als een koppeling.

De meest bekende API is de Facebook-inlog-functie die door veel websites wordt gebruikt. Veel websites geven de optie om te registreren of inloggen via Facebook, dit gaat via een API. Naast deze koppeling, zijn er tal van mogelijkheden om software te koppelen met elkaar.

Smartscript ontwikkelt en ondersteunt bedrijven bij API-integraties. Bent u benieuwd welke koppelingen er mogelijk zijn? Of wilt u hulp bij het integreren van een API voor uw website, applicatie of webshop? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

API Integratie

Hoe werkt een API?

Een website of webshop kun je koppelen met een API. In feite laat je jouw website ‘praten’ met een andere applicatie. De API zorgt voor de vertaling tussen jouw website en de andere applicatie. Deze taal gebruiken wij om de twee applicaties elkaar te laten ‘verstaan’. Voor sommige oplossingen zijn API’s beschikbaar die ge├»ntegreerd kunnen worden bij jouw website of webshop. In sommige gevallen is er geen API beschikbaar en moet deze nog ontwikkeld worden. Dit is per vraag verschillend. Bent u benieuwd wat hierin mogelijk is? Neem gerust contact met ons op.

IoT Oplossingen

API voor webshops

Een API voor een webshop voegt functionaliteiten toe. Middels een API kun je de webshop bijvoorbeeld koppelen aan je boekhoudprogramma, je voorraadbeheer of de pakketbezorging. Wat is er allemaal mogelijk?

Voorraadbeheer: De voorraden kunnen met de koppeling realtime worden getoond op je website. Ook bestellingen kunnen automatisch bij leveranciers worden geplaatst. De voorraden zijn altijd up-to-date en overal gesynchroniseerd.

CRM koppeling: Koppel je je webshop aan je CRM-systeem, hiermee kun je o.a. de user experience verbeteren door klanten relevantere producten te laten zien.

ERP koppeling: Bij een koppeling met de webshop en het ERP -systeem kun je het order- en voorraadbeheer integreren met je boekhouding en CRM.

Pakketbezorging: Koppel jouw shop met bijvoobeeld PostNL. Pakketjes worden automatisch verzendklaar gemaakt. Ook is het mogelijk dat klanten aan kunnen geven waar ze het pakketje willen ophalen of laten bezorgen.

Leverancierskoppeling: Hierbij worden nieuwe producten van uw leverancier automatisch aan de webshop toegevoegd inclusief productbeschrijvingen en prijzen.

Voetzentrum Smartscript

Automatiseren

Door het koppelen van websites of webshops met andere applicaties kun je processen automatiseren. Dit zorgt ervoor dat je als ondernemer veel minder handelingen hoeft te verrichten. Dit scheelt op de lange termijn heel veel tijd en geld. Een koppeling kan heel uitgebreid zijn maar dit hoeft niet. Wil je bijvoorbeeld een online afspraken systeem omdat je nu de hele dag gebeld wordt en je in de agenda moet duiken? Dat kan heel eenvoudig en hoeft niet duur te zijn, maar het scheelt wel heel veel tijd! Daarnaast vindt de klant het waarschijnlijk ook prettig. Zij kunnen online jouw beschikbaarheid zien.

Er zijn tal van koppelingen en de mogelijkheden zijn enorm.